Itrim-programmet

Våra viktminskningsprogram varierar både i upplägg och längd och avgörs utifrån dina individuella mål och förutsättningar. Många tappar större delen av sin vikt under den första fasen av programmet. Därför blir fas två och tre avgörande för att du ska kunna skapa balans och behålla din nya vikt. Absolut bäst resultat har de som stannar hos oss i två år eller mer.

GÅ NER I VIKT - VI ÄR MED DIG I VARJE STEG.

Hos oss på Itrim får du en personlig coach som hittar potentialen i dig och hjälper dig att nå dina mål. Oavsett vart du vill och vilka förutsättningar du har. Vi hjälper dig att gå ner i vikt, skaffa nya mat- och träningsvanor och följer dig varje steg på vägen.

Dröm stort. Vi tar dig i mål.

9 av 10 Itrim-medlemmar tycker att det är enkelt att nå sina mål med Itrim. Vårt fokus är att du ska nå dina mål genom coaching och nya vanor vad gäller mat och träning. Det låter enkelt, men att ändra vanor kan vara det svåraste som finns. Med Itrim får du det personliga stöd och verktygen som just du behöver för att snabbt få resultat. Som håller i längden!

 

8 av 10 Itrim-medlemmar säger att Itrim är anpassat efter deras individuella behov och förutsättningar

Hos oss på Itrim får du ett skräddarsytt program bara för dig. Det finns inte en enda mirakelmetod som passar alla. Alla är vi olika, därför får du som medlem en personligt anpassad plan med dina förutsättningar och mål som grund.

Oavsett vad dina utmaningar är, så jobbar vi tillsammans för att du ska nå dina mål. Du kanske vill gå ner i vikt, få en nytändning vad gäller träning eller få inspiration till nya matvanor. Vi har det du behöver för att nå dina mål.  

 

 

ITRIMS VIKTMINSKNINGSPROGRAM (SHAPE)

Alla deltagare i Itrims program för viktminskning (Shape) får en individuellt anpassad plan. Tillsammans med din personliga hälsocoach genomförs en inledande hälsoanalys och ett flertal regelbundna hälsouppföljningar i syfte att sätta upp skräddarsydda mål och kontinuerligt följa upp dessa. Hälsouppföljningarna hanterar bland annat din hälsohistorik, mat- och träningsvanor, hälsotest (vikt, midja och fettprocent) och mätning av blodtryck.

För att få gå Itrims viktminskningsprogram ska du ha fyllt 18 år och du får inte ha haft en diagnosticerad ätstörning. Är du gravid, kan du börja träna på Itrim, men inte gå Itrims program för viktminskning.

 

Fas 1: Viktminskning (vecka 1-12)

Viktminskningsfasen varar för de flesta i tolv veckor och fokus ligger på att bryta gamla vanor och att snabbt gå ner i vikt. Under viktminskningsfasen träffar du din hälsocoach för individuella samtal och deltar i workshops. Beroende på din vikt, hälsa och förutsättningar i övrigt kommer du tillsammans med din hälsocoach överens om en kost- och träningsplan som passar just dig.

Itrims matsedlar:

 • Kick-start: Tre veckors snabb viktminskning, där du ersätter samtliga måltider med måltidsersättning (VLCD) för att bryta gamla vanor och för att få snabba resultat.

Därefter går du över till någon av följande matsedlar:

 • Snabbt: Enbart måltidsersättning (LCD) under max nio veckor.
 • Varierat: En kombination av måltidsersättning och vanlig men fettsnål/fiberrik mat.
 • Handfast - minus: Vanlig, hälsosam mat med reducerat energiinnehåll.

Itrim har ett eget, kvalitetssäkrat sortiment måltidsersättningar, vilka är godkända av Livsmedelsverket. När det kommer till vanlig mat lägger vi fokus på mat av bra kvalitet, och använder oss av Itrims egen metod Handfast.

  

Fas 2: Förbättring (vecka 12-24)

Efter de första tolv veckorna kommer vi till förbättringsfasen, som fortsätter resten av första året. Nu får du hjälp med att bygga upp nya sunda och realistiska mat- och träningsvanor. Du fortsätter med work shops samt har individuell coachning och uppföljning med din hälsocoach. Under denna period kan du självklart komplettera ditt program med fler coachande samtal eller olika träningsupplägg som PT, PT Small Group, Boot Camps eller Itrims löpargrupper. Helt anpassat efter dig och dina mål.

  

Fas 3: Lifestyle (år två)

Efter det första året kan du välja att forsätta det andra året, Lifestyle. Fortsatt individuell coachning, inspirationsföreläsningar och träning hjälper dig att bygga upp stabilitet kring dina nya mat- och träningsvanor. Allt för att dina resultat ska bli hållbara.

 

Träning obligatoriskt

Vi rekommenderar att du tränar på ditt Itrim-center 2-3 ggr per vecka och att du gör vardagsmotion till en vana. Varje center har en egen träningsanläggning som är speciellt utformad för att enkelt och säkert öka både kondition och styrka. Ett pass tar 30 minuter. Omklädningsrum och dusch finns på varje center.

  

Forskningen bakom Itrims program

Den forskning som har haft störst inflytande på innehållet i Itrims program är en stor studie från USA, kallad National Weight Control Registry Study (NWCR, www.nwcr.ws). Lite förenklat är NWCR en kartläggning av individer, som med olika metoder framgångsrikt lyckats behålla 14 kilos viktminskning i minst fem år. De vanor som förenade studiedeltagarna var tydliga: de åt mycket fiber och begränsat av fett och socker, de vägde sig regelbundet, de hade en stabil måltidsordning (frukost, lunch, middag, och mellanmål), samt motionerade dagligen.

En annan viktig studie, som haft stort inflytande på viktminskningsprogrammet, är en omfattande svensk sammanställning över åtgärder för att behandla fetma, som gjordes 2002 av SBU (Statens Beredning för medicinsk Utvärdering, www.sbu.se). SBU-rapporten visar att bäst långsiktig viktminskning hade de som motionerade, gick ned mycket i början, ofta med hjälp av lågenergikost (VLCD) samt deltog regelbundet i ett långsiktigt stödprogram.

För att säkerställa kvaliteten på Itrims tjänster finns ett expertråd bestående av oberoende medicinska forskare. Expertrådet fungerar som ett stöd i utvecklingsarbetet av Itrims program och tjänster och bidrar till att utveckla och analysera Itrims unika hälsodatabas.

 

 

DITT PROGRAM - SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR FÖR DIG.

Alla är vi olika och har olika mål. På Itrim får du den stöttning du behöver för att nå i mål med just det du vill uppnå. Att gå ner 20 kg, att få till regelbundna och bra matvanor, eller att helt enkelt komma igång med träningen igen efter ett längre uppehåll. Eller så vill du ta din träning till en ny nivå, och är redo att börja träna med en PT. Tillsammans med oss på Itrim diskuterar vi oss fram till en lösning som passar just dina behov. Och målet är att du ska nå precis dit du önskar.

 

SHAPE – Snabb och hållbar viktminskning
SHAPE är vårt viktminskningsprogram som år efter år levererat världsledande resultat för våra medlemmar. Efter tio veckor har våra SHAPE-medlemmar gått ner 10,9 kg, ett resultat som består även efter ett helt år. Programmet anpassas helt efter dina mål och förutsättningar.

Under året får du bl a 

 • En personlig hälsocoach
 • Hälsoanalys och regelbundna hälsouppföljningar
 • Din individuellt anpassade plan
 • Individuella hälsouppföljningar
 • Coachande samtal
 • Inspirerande och lärorika workshops
 • Konditionstest
 • Fri träning i hela Itrim-kedjan

Du har självklart möjlighet att anpassa ditt upplägg ytterligare med övriga mat- och träningstjänster på centret.

 

LIFESTYLE – Bevara din viktminskning och dina nya vanor 
För dig som inte varit medlem på Itrim sedan tidigare och som nu vill ha hjälp med en livsstilsförändring som inte har direkt med övervikt att göra. Det kan röra t ex matvanor eller stressproblematik. LIFESTYLE också att alternativ för dig som gått SHAPE och som behöver säkerställa att din viktminskning samt dina nya mat- och träningsvanor blir bestående.

Under detta år säkerställs dina nya, sunda vanor genom bl a 

 • Hälsouppföljningar
 • Coachande samtal
 • Inspirationsföreläsningar
 • Ett fritt träningstillval (t ex boot camp, löparskola, PT Small Group)
 • Fri träning i hela Itrim-kedjan

Du har självklart möjlighet att anpassa ditt upplägg ytterligare med övriga tjänster på centret, så som t ex coachande samtal och personlig träning.

 

CHECK-UP – Din försäkring för hållbar hälsa
Du har gjort en resa inom Itrim, eller på egen hand och hittat nya, hållbara mat- och träningsvanor och nu väljer att träna på annat ställe/sätt. Då är CHECK-UP något för dig! Med CHECK-UP träffar du din Hälsocoach två, eller flera gånger per år för att följa upp och säkerställa att mat- och träningsvanor fortfarande är på topp. Många CHECK-UP medlemmar väljer till PT, coachande samtal etc utöver de halvårsvisa hälsouppföljningarna.

Som Check-up-medlem får du naturligtvis även 

 • Alla tjänster och varor till medlemspris
 • Ta del av medlemserbjudanden och förmåner
 • Fortsatt användning av appen Mitt Itrim
 • Inbjudan till inspirationsföreläsningar och andra centerevent
 • Nyhetsbrev och Itrim-tidningen

 

FOCUS - Itrim på 3 månader
Itrim på tre månader är för dig som redan är träningsvan, men som önskar se tydligare resultat. Kanske har du ett fåtal envisa kilon du vill bli av med, eller så vill du få verkliga och mätbara resultat av din träning. Tillsammans med din personliga hälsocoach lägger ni upp en plan som inkluderar matvanor, personlig träning, workshops och PT Small Group.

Med Itrim på tre månader vänder vi oss till dig som redan tränar en del, men inte får den utdelning du önskar. Det kan handla allt från att bli av med några onödiga bilringar till att få coachning att genomföra ett marathon eller bestiga Kilimanjaro. Vi hjälper dig att nå i mål på ett sätt som håller i längden, samt att hitta träningsglädje. Läs mer här!

 

ITRIM PLATINA
Itrim Platina är lösningen för dig som föredrar ett helt individuellt upplägg. Itrim Platina är helt skräddarsytt och anpassat efter dina behov. Med Itrims program får du din egen hälsocoach som är din guide, rådgivare och coach under hela året. Om du önskar får du även stöd i träningen av Itrims personliga tränare.

Programmet innehåller

 • Hälsoanalys och kvartalsvisa hälsouppföljningar
 • Konditionstest
 • Träningsintroduktion
 • Veckovisa avstämningar med din hälsocoach. Dessa skräddarsys efter dina behov, och kan innebära t ex coachande samtal, stöd av PT i träningen eller konkreta råd kring dina matvanor. Tillsammans med din hälsocoach lägger du upp en plan som fungerar för dig. *
 • Fri tillgång till cirkelträning på samtliga Itrim-center
 • Stegräknare, faktabok och övningsbok
 • Ett startpaket med det du behöver för att komma igång**

*Du väljer mellan 25 min träffar varje vecka eller 55 min träffar varannan vecka.
**Vad som ingår i startpaketet kan variera mellan center, så fråga vad som gäller på ditt center.

 

GRATIS HÄLSOCHECK


Fyll i formuläret så får du en gratis hälsocheck, inkl fettprocentmätning och analys av resultatet på ditt närmaste Itrim-center. (Värde 250 kr)

*Erbjudandet kan bara utnyttjas en gång per år och person

Kontakta mig!