Yoghurtpannacotta med färska bär

En underbart somrig dessert som passar perfekt att förbereda och ha stående i kylskåpet till servering.

Ingredienser

12 små glas

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl mellangrädde (27 %)
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 dl matyoghurt (8 %)
  • ca 150 g färska bär, t ex jordgubbar, hallon och/eller blåbär
  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Häll i grädde och socker. Lägg även i vaniljstången. Låt sjuda på svag värme i några minuter.

  2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Krama ur dem och vispa ner dem i gräddblandningen. Ta kastrullen från värmen och vispa ner yoghurten.

  3. Fördela smeten i 12 små glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

  4. Mosa bär till en röra. Garnera pannacottan vid servering.

Prova tillsammans med

  • Frukostmüsli

    En knaprig (inte så söt) müsli som passar perfekt på en fruktsallad toppad med yoghurt eller keso. Tillsätt dina favoriter av torkad frukt eller nötter.

  • Avokadomacka

    Avokado på en smörgås är en klassiker som funkar som både mellanmål eller som en lättare lunch eller middag. Här är vår absoluta favorit.

  • Fröknäcke

    Ett knaprigt knäcke helt utan mjöl. Gott med färskost och aprikossylt.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.