Annelie

Annelie är medlem på Itrim Sickla.

Jag heter Annelie och är en kvinna i mina bästa år, 40 plus. Jag är glad, positiv och bor med min familj i Nacka i Stockholm.

För ungefär ett år sedan började jag på Itrim och hade då ont i kroppen, svårt att sova och mina kostvanor var väl inte jättebra av olika skäl. Så mitt främsta mål var inte ett viktmål, utan jag strävade efter en ny känsla i kroppen. Att känna mig pigg, energisk, smärtfri. Jag ville sova bättre och känna mig utvilad efter natten.

Nu ett år senare så har jag uppnått det. Dessutom har jag gått ned 20 kilo på kuppen.

 

Idag är jag mer mig själv!

Idag är jag mer mig själv, än vad jag har varit på många år. Idag så tränar jag regelbundet. Det började med att jag satte ett träningsmål. Två dagar i veckan skulle jag träna två varv i cirkeln, oavsett vad som hände i vardagen. Det är en vana som jag håller fast vid än idag. Sedan har jag fortsatt lägga på nya goda vanor, när den första vanan har satt sig och börjat falla sig naturligt.

Därefter har jag byggt på träningsrutinen – jag tränar styrketräning och har även gått löparkurs.

Om en vän skulle börja på Itrim skulle jag säga att det är just träningen som jag själv tycker om mest. Träningen är enkel att utföra, skaderisken är minimal, det är inga tider du behöver passa utan du kommer till centret när det passar dig. Jag vågar nog säga att en halvtimma har nog alla tid att avvara två gånger i veckan. Det kommer att ge storartade effekter på lite längre sikt.

 

Utmanande och lärorik träning

Idag är träning en naturlig del av mitt liv. Cirkeln räcker väldigt långt och man styr själv hur jobbigt det ska vara. Intensiteten och utmaningen vid varje station styr jag helt själv över. Det kan vara dagsformen som får sätta ribban. Om två varv blir för enkelt kan man gå upp till tre varv.

Utbudet av kompletterande träning i form av t.ex löparkurser, TRX, personlig träning eller personlig träning i Small groups gör också att det hela tiden finns en palett att välja från för att göra just min träning extra effektiv, utmanande och lärorik. Det ger mig också nya övningar att ta in i cirkelträningen för att utmana mig själv på egen hand. Just det kretsloppet passar mig perfekt och bibehåller min glädje för träningen

Stämningen på centret är dessutom alltid så bra. Blandningen i ålder, träningsvana och uppnådda mål är inspirerande och stöttande. Alla kan ändå träna sida vid sida. Alla hälsar på varandra och bemöter varandra med förståelse och respekt.

Det är mycket glädje och skratt, nyfikenhet och omtanke på ett Itrim-center, oavsett om de är personliga tränare och coacher eller människor som tränar för ett specifikt mål eller för att upprätthålla sitt mål.

 

Dröm stort!

Mitt nästa träningsmål är att springa ett millopp. Allra helst under 60 minuter. Sedan har jag siktet inställt på ett halvmarathon!

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här