Balans i vardagen

Återhämtning är en tredje och viktig pusselbit i din livsstilsförändring. God sömn och vila är en naturlig del av samtalen med din hälsocoach och förutsättning för att du ska nå dina mål. 

 • Glöm inte pausen!

  För att du ska lyckas med en livsstilsförändring, och få till mat- och träningsvanor som håller i längden, är det viktigt med återhämtning. Med återhämtning menar vi att få vila och samla kraft i en vardag med högt tempo och högt ställda krav. Det handlar helt enkelt om att ge dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas. En viktig del i det är att acceptera att det är viktigt med återhämtning för ett hälsosamt liv.

 • Fysisk aktivitet minskar stress

  Forskningen är enig om att rörelse är välgörande för människan. Idag lever vi ett stillasittande liv som till och med kan leda till olika livsstilssjukdomar. Motion minskar depression, förbättrar sömnen, sänker stressnivåerna, sänker kolesterolet, föryngrar våra hjärnor och minskar risken att utveckla demens. Under träningen får vi också lättare att fokusera och vara i nuet, vilket är återhämtande för psyket.

 • Vår hjärna reglerar vårt känsloliv

  Genom att utforska och bättre förstå din egna känslomässiga strategier kan du lära dig mer om i vilka sammanhang du känner dig trygg, full av energi eller stressad och hotad. Det hjälper dig att ändra tankemönster och ökar dina chanser att nå dina mål och behålla resultaten över tid.

 • Stressorer - det som stressar oss

  Det är skillnad på stressorer och stressrespons. Det första är sådant som triggar igång vår stress, det andra är själva reaktionen på det som stressat oss.  Det är individuellt vad som är stressorer för oss och handlar helt enkelt om vår upplevelse och hur vi svarar på stressen.

 • Om vi har tid och möjlighet att göra vad vi vill och det vi känner är viktigt, upplever vi en större känsla av kontroll och situationen blir på så vis mer stimulerande och positiv.

 • Stress är en helt naturlig mänsklig reaktion som ger oss kraft att agera när vi verkligen behöver. I lagom doser kallas det för positiv stress och resulterar i att vi växer och utvecklas.

 • Oavsett vad som ligger bakom stressen är det viktigt att uppmärksamma kroppens signaler och om det behövs söka hjälp.