Nyttiga recept för dagens alla måltider

Biff på salladsbädd

Läckert sätt att servera färdiglagad rostbiff.

Ingredienser

2 portioner

3 msk japansk soja
1–2 tsk sambal oelek
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk olja
1 burk böngroddar eller 50 g färska,
alternativt 1/2 röd paprika
10–12 skivor tillagad rostbiff
1 kruka färsk mynta
2 tsk sesamfrön
1 litet huvud isbergssallad
limeklyftor till servering

Blomkålsmos:
1 litet blomkålshuvud
grönsaksbuljong
1/2 dl lätt crème fraiche
salt
vitpeppar

GÖr så här

1. Börja med moset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker. Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll varmt.

2. Blanda soja, sambal oelek, vinäger, honung och olja till en marinad. Häll av böngroddarna och spola om de är konserverade.

3. Strimla rostbiffen, hacka hälften av myntan och blanda med marinaden. Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna.

4. Lossa blad av isbergssalladen och lägg på ett fat. Portionera ut marinerad rostbiff och paprika eller böngroddar i salladsbladen. Strö över sesamfrön och resten av myntan. Vik ihop, servera med limeklyftor och ät med händerna.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här