Vi använder cookies (kakor) för att förbättra upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies

Expertråd

På Itrim chansar vi inte på om vårt program fungerar eller inte. Och vi tror inte heller att vi kan allt själva. För att säkerställa kvaliteten på Itrims tjänster finns därför ett expertråd bestående av oberoende medicinska forskare.

Expertrådet fungerar som ett stöd i utvecklingsarbetet av Itrims program och tjänster och bidrar aktivt till att utveckla och analysera Itrims unika hälsodatabas. Nedan följer en presentation av medlemmarna i Itrims expertråd:

 

Claude Marcus

Claude Marcus är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Han har varit ledamot i Itrims expertråd sedan 2003.

Claude Marcus har bl a startat Rikscentrum för Överviktiga Barn vid Karolinska Universitetssjukhuset, där han idag arbetar som forskningsledare. Professor Marcus var medlem i den expertgrupp som skrev SBU-rapporten nr 160 ”Fetma – problem och åtgärder” (2002), och är medlem i Stockholms läns landstings expertgrupp för utvecklande av åtgärdsprogram mot fetma.


Martin Neovius

Martin Neovius är professor i epidemiologi vid Karolinska Institutet och har varit ledamot i Itrims expertråd sedan 2008.

Martins forskning fokuserar på jämförelser av kirurgisk och ickekirurgisk fetmabehandling utifrån effekt-, säkerhets- och kostnadsperspektiv. Bland annat jämförs Itrims intensiva program med fetmakirurgi avseende effekter på viktminskning, hjärtkärlsjukdom och läkemedelsanvändning. En stor del av forskningen fokuserar också på hur övervikt och fetma, samt viktminskning, påverkar graviditet och förlossning.

Forskningen finansieras av amerikanska National Institutes of Health samt svenska Vetenskapsrådet.

Hemsida: http://ki.se/people/marneo


Johan Sundström

Johan Sundström är professor i epidemiologi vid Uppsala universitet och läkare vid hjärtkliniken på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, och har varit ledamot i Itrims expertråd sedan 2005.

Johan vill i sin forskning utveckla metoder för att hitta fler personer med hög risk för hjärt- och kärlsjukdom, och metoder för att förbättra dessa personers förebyggande behandling. 

Johan Sundström har bl a medverkat i välkända Framingham Heart Study, Boston, USA, och varit gästprofessor vid the George Institute for Global Health, Sydney, Australien.

 

Börja redan idag! 

Ta det första steget till ditt nya och lättare liv, fyll i formuläret här på sidan. Därefter kommer du bli kontaktad av det Itrim-center du valt. Vi bokar en tid som passar dig och sen är du igång!

  • Vi kan garantera att du går ned i vikt. Här är vårt löfte till dig.

    Med Itrim har du allt att vinna och inget att förlora. Förutom de kilon du vill bli av med förstås. Det kan vi garantera: Vi lovar nämligen att du som följer vår metod går ner minst 7 kilo eller når ett BMI under 25 efter ett år! Annars får du pengarna tilbaka.

  • 8 av 10 av våra medlemmar behåller vikten över ett år

    De första 12 veckorna med Itrim ger ofta snabbt resultat. De flesta av våra medlemmar tappar mellan 10-30 kilo under den här perioden. Men att gå ner mycket i vikt snabbt brukar sällan räcka för ett varaktigt resultat – och det är här vår metod kommer in. 8 av 10 av våra medlemmar behåller sin nya vikt ett år efter viktminskningen.

  • Säg upp ditt medlemskap när som helst.

    Itrim är för dig som verkligen bestämt dig. Vi är världsledande på viktminskning med en trygg metod som verkligen fungerar. Därför kan du också välja alla våra medlemskap utan bindningstid – och säga upp det när som helst. Resten är upp till dig.