Nyttiga recept för dagens alla måltider

Frittata med sparris och feta

Frittata är en italiensk typ av omelett som brukar serveras kall i småbitar. Gör gärna dubbel sats, praktiskt att ha i kylen och ta med i lunchlådan.

2 portioner

Ingredienser

4 ägg
salt
nymalen svartpeppar
1 msk hackad dill
1/2 knippa grön sparris
1 liten gul lök
50 g mager fetaost
1 msk olivolja

Sallad:
1 påse blandsallad
1 rödlök, hackad
1 avokado, tärnad
100 g mango, tärnad
1/4 granatäpple, kärnorna
1 msk olivolja
2 tsk citronsaft

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, salt och peppar. Tillsätt hackad dill.

2. Bryt av ändarna på sparrisen och dela resten i bitar. Skiva löken tunt.

3. Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnen. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt sparrisen och låt fräsa några minuter. Slå på äggsmeten. Smula över fetaosten. Peppra. Skaka pannan ofta så att smeten inte fastnar. Sänk värmen och stek tills smeten stelnat. Ställ under grillelementet i ugnen på hög värme tills
frittatan får fin yta.

4. Låt svalna något och skär upp i bitar.

5. Blanda ingredienserna till salladen och servera till omeletten.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här