Gå ner i vikt med Varierat

Är du redo för en förändring i vår? Med vår metod Varierat kombinerar du kostersättning med vanlig mat och går ner upp till 10 kg i vikt. Detta ger normalt en viktminskningstakt på ca 1-2 kg per vecka. 

När du följer Varierat äter du fyra måltider om dagen, där två mål är vanlig mat och två mål är kostersättningar. Du bestämmer själv vilka mål som består av kostersättningar och vilka som består av vanlig mat. För många fungerar det dock bäst att äta vanlig mat under första halvan av dagen (till frukost och lunch), för att sedan byta ut mellanmål och middag mot kostersättningar.

En dag kan se ut såhär:

Frukost: Enligt handflatemetoden

Lunch: Enligt handflatemetoden

Mellanmål: En Itrim-måltid (LCD) t.ex. Rasberry Smoothie som du blandar själv eller ett drickfärdigt alternativ som Chocolate Shake 

Middag: En Itrim-måltid (LCD). Välj bland våra Hot Meals som finns i smakerna Pasta Italiana, Chili Sin Carne och Vegan Curry.

Handflatemetoden

Handflatemetoden är en variant av tallriksmodellen fast du tittar inte enbart på proportioner utan också på mängden protein/kolhydrat anpassat efter storleken på din handflata och knytnäve. Enkelt och logiskt, utan att du behöver väga maten eller räkna kalorier.

När du följer metoden Varierat lägger du följande på tallriken:

1 handflata protein (storleken och tjockleken av en hand utan fingrar medräknade), exempelvis fågel, fisk, kött, baljväxter, quorn eller tofu.

Fett för tillagning och som tillbehör. För fettet i maten kan du själv välja hur du vill lägga upp det – mer av magra såser och röror eller mindre av fullfeta varianter. Konkreta riktlinjer för mängden är max 1 msk för tillagning samt tillbehör i varierande mängd beroende på fetthalt.

 • 1 msk av fullfeta livsmedel (ex smör, olja, majonäs)
 • 0,5 dl av mellanfeta alternativ med en fetthalt upp till 15 % (ex avokado, lätt créme fraiche, fetare yoghurt, matlagningsgrädde)
 • 1 dl av lätta alternativ med en fetthalt upp till 5 % (ex färskost, kvarg, yoghurtdressing)

Fri mängd grönsaker. Innefattar samtliga grönsaker och rotfrukter förutom potatis, exempelvis färska eller kokade. För grönsaker / rotfrukter som tillagats i fett och/eller någon form av sås (exempelvis ugnsrostade grönsaker, mos, gratänger) bör det tillsatta fettet vara en del av den rekommenderade mängden ovan.

Börja din resa mot ett lättare liv idag!

Till webbutiken 

Om inte nu, när?

Har du bestämt dig för en livsstilsförändring? Vi tar dig i mål! Ta första steget genom att boka en gratis hälsocheck idag. Mötet är gratis och du förbinder dig inte till något.  

Boka gratis hälsocheck
 • Itrim Change

  Behöver du en förändring? Dröm stort. Vårt beprövade viktprogram med mätbara resultat, personlig coaching, effektiv träning och unik viktminskningsgaranti tar dig i mål. Och vidare.

  • Unik viktminskningsgaranti
  • Personlig coaching
  • Obegränsad träning i EGYM
  Mer om Itrim Change
 • Itrim Active

  Söker du rolig, enkel och effektiv träning? Våra smarta maskiner från EGYM gör träningen till ett nöje. Du loggar bara in med ditt armband och maskinerna anpassar sig efter dig och dina mål.

  • Obegränsad träning i EGYM
  • Mätbara resultat i appen
  • Personlig uppföljning
  Mer om Itrim Active