Räkna ut ditt BMI

Vad är övervikt? Och hur vet man om man är överviktig? Två vanliga metoder för att ta reda på hur många extrakilon du bär på är att räkna ut ditt Body Mass Index och att ta ett midjemått. 

BMI är ett grovt mått och tar inte hänsyn till ålder, kön, hur stor del av kroppsmassan som är muskler och hur stor del som är fett, eller hur fettet är fördelat på kroppen. Ett högt BMI behöver alltså inte betyda att du är överviktig eller lever ohälsosamt. Ett medlemskap hos Itrim startar alltid med ett personligt möte med en hälsocoach där vi mäter din kroppssammansättning och tillsammans sätter ett mål för dig och din hälsa.

Boka en gratis hälsocheck idag

Räkna ut ditt BMI

Fyll i dina värden nedan

 • Ta reda på hur du ser ut på insidan

  Ett mer exakt sätt att ta reda på hur du ser ut på insidan är att mäta kroppskomposition. När du kliver upp på en av våra InBody-vågar får du veta hur stor del av din kopp som består av fett, muskler och vatten samt var på kroppen fettet sitter. Du får även information om din basala ämnesomsättning dvs. hur mycket energi kroppen gör av med i vila. Resultatet kan användas till att styra din kost- och träningsplan så du når dina mål. Läs mer om InBody här.

 • Stirra dig inte blind på resultatet

  Ett högt BMI behöver inte betyda att du är överviktig eller lever ohälsosamt. BMI fungerar till exempel inte som mått på barn, äldre eller kroppsbyggare eftersom det inte tar hänsyn till ålder, längdtillväxt eller hur stor del av kroppsmassan som är muskler eller fett.

 • Håll koll på var dina extrakilon sitter

  Det spelar stor roll var på kroppen dina extrakilon sitter. Forskningen visar att det kan vara en hälsorisk att vara rund om magen. För kvinnor kan ett midjemått över 80 centimeter innebära en ökad risk framför allt för hjärt- och kärlsjukdomar och för män går gränsen vid 94 centimeter.

 • Rund om magen? Fram med måttbandet!

  Ibland är det bra att även mäta midjemåttet. Använd ett vanligt måttband och mät midjan i höjd med naveln. Stå avspänt, ta ett djupt andetag och andas ut precis innan du mäter.

 • Det finns fler än ett sätt att gå ner i vikt men bara ett sätt att behålla den nya vikten och det är nya vanor.

 • Itrim finns på flera platser runt om i landet. Skulle du inte hitta ett center där just du bor så erbjuder vi även distanstjänster via Itrim online.

 • Dina behov och mål med viktminskning och träning styr val av medlemskap.