Nya, hållbara matvanor med Itrim

Hos oss på Itrim lär du dig bra, sunda matvanor som är nödvändiga för att du ska hitta och behålla din form. Hållbara matvanor ger inte bara positiva resultat för hälsan utan bidrar även till en bättre miljö, något som vi inom Itrim brinner för.

Att äta rätt ska vara lätt och gott. Därför räknar vi inte kalorier eller håller på med krångliga poäng- eller färgskalor. Och därför tror vi inte på att "förbjuda" vissa matvanor. Vår devis är att du kan äta allt men inte alltid, och inte hur mycket som helst.

 

Itrim Handfast

Itrims kostmetod Handfast är en vidareutveckling av den välkända Tallriksmodellen. Med Handfast kan du bedöma inte bara vilka proportioner av kött, fisk, grönsaker, bröd osv som du behöver äta, utan även mängden mat som du ska lägga på din tallrik.

Metoden bygger på det enkla faktum att storleken på dina händer och handflator korrelerar med din kroppsstorlek och därmed även ditt energibehov. Handfast är naturligtvis inte någon exakt vetenskap, men ett enkelt och bra hjälpmedel för att storleksbedöma dina portioner.

Vår grundrekommendation är att äta fyra måltider jämnt fördelade under dagen: frukost, lunch, mellanmål och middag med 3-4 h mellanrum. Rekommendationen kan självklart anpassas efter dig och dina behov. Dessutom bör du dricka 1,5 liter vatten per dag.

Handfast finns i olika varianter och kan således användas oavsett om du vill gå ner i vikt, behålla din nuvarande vikt eller gå upp i vikt.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här