Nyttiga recept för dagens alla måltider

Strömming på italienska med blomkålsmos

Stekt strömming är mångas favorit. Här lägger vi till smaker som för tanken till Italien vilket ger rätten en ny dimension.

Ingredienser

2 portioner
300 g rensade strömmingsfiléer
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja eller färsk basilika
1/2 röd chilifrukt
1 tvättad citron, skalet
1/2 dl vetekli
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
citronklyftor

Blomkålsmos:
1 litet blomkålshuvud
grönsaksbuljong
1/2 dl lätt crème fraiche
1/2–1 tsk tryffelolja (kan uteslutas)
1 nypa salt
nymalen svart- eller vitpeppar
ev. lite rivet citronskal

Grönsaker:
blandad grönsallad
rädisor
paprika
bladpersilja

Gör så här

1. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Torka av.

2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med persilja eller basilika, urkärnad och finhackad chili samt rivet citronskal.

3. Fördela blandningen på ena halvan av filéerna. Kläm ihop, fäst med tandpetare om det behövs. Vänd i vetekli blandat med salt och peppar.

4. Koka under tiden blomkålen skuren i småbitar i så mycket buljong att det täcker. Mixa med crème fraiche och tryffelolja. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite rivet citronskal.

5. Stek strömmingen ett par minuter på varje sida i olivolja. Servera med blomkålsmos och grönsaker.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här