Jeanette

Jeanette är medlem på Itrim Liljeholmen.

Jag heter Jeanette och är 43 år. Jag är en glad och positiv tjej från Stockholm som älskar att umgås med familjen, vännerna och att resa. Sedan ett år tillbaka är jag dessutom även en frälst löpare och styrketränare.

 

tränade inte och åt inte hälsosamt.

Innan jag började på Itrim var jag överviktig. Jag var ofta trött, jag kände mig missnöjd med mig själv och att jag var så inaktiv. Jag kom inte igång med träningen och jag åt inte hälsosamt. Det är en stor skillnad från då till idag – idag äter jag bra och tränar, vilket gör att hela jag mår fantastiskt bra. Jag har en grym känsla i hela kroppen idag. Jag har svårt att föreställa mig att jag kunde vara så inaktiv för bara drygt ett år sedan!

Målet med min Itrimresa var först och främst att gå ned i vikt. På andra plats kom träningen. Jag ville hitta en eller flera träningsformer som gjorde att jag faktiskt ville fortsätta vara aktiv och hålla igång. Jag ville hålla igång hela livet och fortsätta röra på mig, för jag ville inte gå upp i vikt igen.

 

Minus 30 kg

Under mina första 6 månader med Itrim gick jag ned 26-27 kilo. Efter det började jag med styrketräning, vilket gjorde att jag började bygga muskler. Trots detta fortsatte jag ändå gå ned i vikt! Så nu, drygt ett år efter starten, har jag gått ner 30 kilo. Jag mår helt fantastiskt.

Det som har betytt mest för mig under min viktresa har varit kombinationen av gruppträffar och enskilda coachsamtal. Jag tror att man är starkare som grupp än som individ. Att ha känslan av att kompisarna genomgår samma sak, genomgår samma resa, och att kunna stött varandra i med- och motgång... det betyder otroligt mycket för att man ska kunna genomföra denna typ av resa.

Om någon skulle komma fram till mig och fråga om tips inför en viktresa eller en önskan mot ett aktivare liv, så skulle jag varmt rekommendera Itrim. Jag tycker om hela upplägget med hur man ska tänka kring maten, träningen, alla aktiviteter som sker på centret och givetvis personalen som jobbar där – de är helt fantastiska. Så fort man varit på centret får man så mycket energi och positivitet att ingenting känns omöjligt!

 

Min dröm

En dröm jag har är att kombinera mina två intressen – resa och springa. Kanske kan jag i framtiden springa ett Marathon; kanske i New York, Berlin eller Köpenhamn? Vem vet. Alternativt skulle jag vilja genomföra en tjejklassiker till att börja med, för att om några år kunna genomföra en riktig svensk klassiker. Det är mina drömmar. Jag tror att jag kan uppnå alla drömmar jag vill, med all det stöd och den support jag får från Itrim.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här