Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kesobröd utan mjöl

Ett proteinrikt och glutenfritt bröd som går utmärkt att frysa. Smakar extra gott om man rostar det.

Ingredienser

ca 15 rutor

500 g keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen lite fluffiga. Rör ner keson.

2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.

3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.

4. Grädda ugnen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna på plåten. Skär brödet i rutor. Frys gärna in om det blir några bitar över!

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här