Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kikärtsbiffar med zucchini och ajvarröra

Mättande och goda små biffar. Enkla att göra och med mycket smak. Byt ut ägget mot äggersättning (exempelvis kikärtsspad) för att göra biffarna veganska.

Ingredienser

(2 pers)

  • 1 burk kikärtor, 380 g
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 zucchini
  • ca 3 msk sojamjöl
  • 1 litet ägg (3 msk kikärtsspad för veganskt alternativ)
  • salt och peppar

Sås

  • 1 dl lättyoghurt (sojayoghurt för veganskt alternativ)
  • 1/2 dl ajvar relish
  • till servering: ca 80 g grönsallad och 3–4 tomater

Gör så här

1. Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaften.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök och vitlök. Tillsätt ägg (eller kikärtsspad), sojamjöl, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Forma biffar. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.

4. Rör ihop såsen. Blanda ajvar relish med ditt val av yoghurt. Smaka av med salt. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här