Cookie Coconut Pavlova

Vem gillar inte marängtårta? I det här receptet har Daniel som är medlem på Itrim Uppsala använt vår Cookie Coconut Bar på ett kreativt sätt. Han hälsar att det finns plats för att vara kreativ i slutet av receptet men att instruktionerna för marängen behöver följas till punkt och pricka.

Ingredienser

Recept för 8 bitar

Marängbotten

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Garnering

  • 2 Cookie Coconut Bars - dessa hittar du i vår webbshop
  • 2,5 dl vispad grädde
  • Ca. 100 g färska bär efter säsong t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 msk kakao

Marängbotten

    1. Sätt ugnen på 140 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
    3. Rör ner sockret en matsked i taget och fortsätt vispa tills smeten blir glansig. Det ska gå att forma till toppar med vispen och vända bunken upp och ner. Vänd ner maizenamjöl och ättikssprit, rör om.
    4. Häll ut marängen på ett lätt mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt, ca 20 cm diameter. Försök få toppen lite konkav, så att kanterna är högre än mitten av marängen. 
    5. Grädda i ugnen ca. 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtbotten stå kvar i ugnen ett par timmar eller över natten. När den svalnat kan den förvaras på torr plats i burk med lock i flera dagar utan problem. Tänk på att yttersta lagret är väldig skört. 

Dags att garnera!

  1. Vispa 2.5 dl grädde med 1 tsk kakao. Grädden ska vara ganska hårt vispad.
  2. Riv 2 st Cookie Coconut Bars på rivjärn eller kör i matberedare. Använder du
    rivjärn blir det enklare om barsen får ligga i frys eller kyl en stund innan.
  3. Dela grädden i två delar och blanda ena hälften med bars-smulorna.
  4. Lägg tårtbotten på ett serveringsfat. Skär ett hål i toppen, skalet spricker sannolikt men det är bara fint.
  5. Bred smulgrädden försiktigt över marängbitarna på toppen med hjälp av en slickepott eller sked. Bred sedan andra hälften av grädden ovanpå. 
  6. Pudra kakao över grädden med hjälp av en finmaskig sil.
  7. Häll ut kokosflingorna runt hela yttersta kanten av toppen.
  8. Dekorera med bär.

Itrims goda och nyttiga recept

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.