Julekrans med fikon, tomat & granatäpple

Har du sett något så vackert i matväg på länge? Vår julekrans innehåller blandade sorters tomater
som exploderar med en fyllig sötsyra över smaklökarna. De vävs ihop som poesi med ruccolans
runda nötaktiga smak och sötman från fikonen tar tillsammans med en hasselnötspesto rätten till en oslagbar nivå.

JULKRANS
 
5 tomater i iolika storlekar och färger
1 påse ruccola
1 påse babyspenat
5 fikon
rödbetsskott
 
Hasselnötspesto:
100 gram hasselnötter
100 gram olivolja
50 gram parmesan
20 gram färsk basilika
1 vitlöksklyfta
0,5 pressad citron

Börja med hasselnötspeston. Rosta hasselnötterna i en torr panna på medium/hög värme tills de är gyllenbruna. Var försiktig, det går fort när de väl börjar rostas. I en matberedare, lägg i hasselnötterna tillsammans med övriga ingredienser. Kör på pulseffekten tills du fått en pesto som är "lagom" mixad efter din smak.
Skölj babyspenat och ruccola. Noggrant. Torka försiktigt med en handduk. Skiva och klyfta tomater om vartannat och halvera fikonen.
Klicka ut hasselnötspeston med jämna mellanrum i en ring på en stor tallrik. Tänk som att du märker ut siffrorna på en klocka! Placera sedan ruccola och spenat över peston och toppa med tomater och fikon. Dekorera med rödbetsgroddar och eventuellt ilte hackade hasselnötter. 

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.