Marockansk morotssallad i blandade färger

Du vet väl att det finns flera färger på morötter? Den här fantastiska morotssalladen med vita, gula och orange morötter fullkomligt smälter på tungan och är en fin kombo till både grillat kött och fisk. Om du dessutom serverar salladen i de vackert färgade radicchiobladen blir det även en fest för ögat!

500 gram morötter i olika färger
3 rödlökar
3 msk olivolja
1 msk korianderfrön
1 msk Ras el hanout  (marockansk kryddblandning)
2 klyftor vitlök
1 msk vinäger
1 msk flytande honung (gärna en blommig sort)
1 msk saft från blodapelsin
apelsinzest från samma blodapelsin
Salt
Svartpeppar
Koriander, bladpersilja och mynta till garnering
4 radicchioblad

Sätt ugnen på 200 grader. 
Rosta korianderfrön i en torr stekpanna på svag värme tills de avger en kryddig doft. 
Skär morötterna i grova stavar och rödlöken i klyftor. Vänd runt tillsammans med olivolja, korianderfrön och ras el hanoout. Salta och peppra. 
Sprid ut morötter och lök på en plåt och sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och har fått lite färg i kanterna 
Medan plåten står i ugnen gör du dressingen genom att blanda pressad vitlök, vinäger, honung och blodapelsinzest samt juice från blodapelsin.
Drissla dressingen över morötterna och löken medan de är varma. Portionsfördela salladen i radicchioblad och garnera med koriander, bladpersilja och mynta.
Servera med en klyfta eller skiva blodapelsin för extra syra. 

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.