Rödbetskrans med havregrädde

Upplev en fest för smaklökarna med vår läckra rödbetsdressing! 🥗✨ Med saftiga och sötaktiga rödbetor som bas, får du en underbar blandning av syrlig rödvinsvinäger och söt, fruktig blåbärsjuice. En touch av agavesirap tillför en extra sötma som balanserar smakerna perfekt.

Den krämiga vispbara havregrädden ger rätten en len konsistens, och ett sting av salt och peppar förhöjer smakerna ytterligare. Avsluta med en vacker garnering av rödbetspulver och torkade blommor eller smörgåskrasse, och skapa en visuell fest på tallriken.

Denna delikata kombination är perfekt för att lyfta din måltid och ge en hälsosam dos av färg och smak – en smakfull upplevelse du inte vill missa!

RÖDBETSKRANS MED MANDELGRÄDDE
 
4 rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
2 dl blåbärsjuice
1 msk agavesirap
2 dl vispbar havregrädde
rödbetspulver
torkade blommor och/eller smörgåskrasse
salt
peppar

Blanda rödvinsvinäger, blåbärsjuice och agavesirap i en kastrull. Låt sjuka på svag värme under omrörning ett par minuter.
Skala och hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Lägg dem sida vid sida i en ugnsfast form och slå över den varma vätskan.
Sätt ugnen på 100 grader och ställ in formen i cirka 30 minuter.
Vispa havregrädden och dekorera likt bilden.
Passar perfekt som drinktilltugg!

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.