Rökig paprika med sardellcreme

Behöver du en paus från julskinkorna? Prova något lite mer... eldigt! Denna rökiga paprika med sardellkräm och krispig panko är garanterat att sätta lite hetta i julmaten och en riktig smakupplevelse. Perfekt för den som vill imponera på sina gäster med något lite annorlunda.

PAPRIKA MED SARDELLCREME
 
4 röda spetspaprikor
olivolja
salt
1 dl pankomjöl
Scharlottenlök
Vitlök
Olivolja
Oregano
2 burkar sardeller

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera paprikorna och rensa dem från kärnor och kärnhus. Vänd runt dem i olivolja och ilte salt.
Lägg dem med skinnsidan upp i ugnen tills de är helt svarta. Ta då ut dem och låt svalna, sen kan du enkelt dra bort skinnet och du har kvar paprikaköttet som du kan halvera en gång till
så att du har kvar strimlor av paprikafilén. Lägg dessa på ett uppläggningsfat medan du börjar med sardellcremen.
Hacka schalottenlök och pressa vitlök. Fräs tillsammans med lite olivolja och oregano i en het panna. Lyft åt sidan och medan blandningen är varm, hacka och blanda i sardellerna. De kommer mjukna av hettan.
Rosta panko försiktigt i en torr stekpanna tills den når en gyllenbrun färg.
Fördela sardellcremen på paprikorna och toppa med panko.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.