Vi använder cookies (kakor) för att förbättra upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies

Nyttiga recept för dagens alla måltider

One pan food - Franska finsmaker

Maximalt med smaker och minimalt med disk, det är one-pan-food. Här har vi blandat pigga grönsaker med en touch av det franska köket. Välj vilket protein du vill ha. Vårt tips är kyckling, men prova även tofu eller torsk.

Ingredienser

(4 portioner) 

3 morötter
1 rödlök
1 fänkålshuvud
1 zucchini
1 citron
5 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
4-5 msk olivolja
Salt & peppar
600 gram kycklingfilé

Gör så här

1. Sätt på ugnen 200°.

2. Skär morötterna i sneda slantar, skär rödlök och citron i klyftor, dela fänkålen i fyra delar och skär zucchinin i 1-2 centimeter tjocka skivor. Krossa vitlöksklyftorna med ena sidan på knivbladet. Lägg allt tillsammans i en ugnsfast form.

3. Lägg ner kycklingfiléer, "borra" ner dem bland grönsakerna. Salta, peppra och ringla lite olivolja över.

4. Tillaga mitt i ugnen i cirka 35 minuter, kycklingen ska vara klar och grönsakerna ska ha lite kärna. Toppa med färsk timjan.

 

 

Tips! Har du hungriga tonåringar eller en sambo som älskar potatis? Skarva i med några klyftade potatisar. Väljer du fisk, tänk på att den ska tillagas i max 10-15 min. Så lägg på den efter halva tiden.