Nyttiga recept för dagens alla måltider

One pan food - Grekiska klassiker

Kombinationen fetaost, oliver och tomat är så mycket Grekland. Här har vi lagt till krispig selleri och varsin bit torsk. Allt tillagat i en långpanna för att minska disken och öka glädjen i köket. Prova gärna att byta ut fisk mot kyckling eller bönor.

Ingredienser

(4 portioner) 

200 gram mager fetaost
400 gram körsbärstomater på kvist
200 gram stjälkselleri
100 gram oliver
1 kruka oregano
4-5 msk olivolja
Salt & peppar
1 citron
400/600 gram vit fiskfilé

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skär stjälksellerin i 4-5 centimeter långa stavar och nagga tomaterna, lägg över i en ugnsform. Bryt över fetaosten och toppa med oliver. Salta och peppra, avsluta med att ringla över olivolja.

3. Tillaga mitt i ugn i cirka 20 minuter.

4. Skär citronen i skivor. Salta och peppra fiskfiléerna, lägg en citronskiva på en sida av filén och vik ihop dubbelt.

5. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och tillaga i ugn i ytterligare 5-10 minuter.

6. Toppa med färsk oregano.

 

Tips! För dig som är viktstabil är bönor ett gott och bra sätt att öka mängden kolhydrater. Väljer du kyckling ska den vara med från början och låt hela rätten stå cirka 30 min i ugnen. Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här