Nyttiga recept för dagens alla måltider

One pan food - Hälsningar från Italien

Kryddiga tomater och generöst med basilika. Allt tillagat i en långpanna. Enkelt, gott och lite disk. Det här är bra vardagsmat. Vi kallar det för one-pan-food. Här har vi valt tofu, men det går lika bra med kyckling eller torsk.

Ingredienser

(4 portioner)

2 auberginer
400 gram körsbärstomater på kvist
150 gram oliver, utan kärnor
100 gram cocktailkapris
4-5 msk olivolja
½ tsk chiliflakes
1 kruka basilika
Salt & peppar
600 gram naturell tofu i bit

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skär auberginerna i kuber och nagga tomaterna med gaffel. Lägg auberginerna i botten av en ugnsform, lägg tomaterna ovanpå och även oliver och kapris. Skär tofun i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Avsluta med att ringla olivolja över.

3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

4. Hacka eller riv isär basilika och blanda ner vid servering.

 

Tips! Älskar barnen pasta, eller ska sambon springa långlopp? Det går utmärkt att komplettera denna rätt med till exempel pasta penne. Väljer du fisk, tänk på att den ska tillagas i max 10-15 min. Så lägg på den efter halva tiden.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här