Nyttiga recept för dagens alla måltider

Parmalindad lax med salvia

En fiskversion av den italienska klassikern Saltimbocca, som i vanliga fall lagas med kalvkött. Den här är minst lika god!

Ingredienser

300 g skinnfria laxfilébitar
5–10 färska salviablad (eller 1 tsk torkad)
1 dl riven färsk parmesan
4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad
skinka)
salt
peppar

Blomkålsmos:
1 litet blomkålshuvud
grönsaksbuljong
1/2 dl lätt crème fraiche
salt
vitpeppar

Grönsallad:
5 råa champinjoner
1/2 rödlök
1/2 påse blandad sallad
10 sockerärtor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Gör ett snitt i laxbiten och fyll filén med salviablad, riven parmesan, salt och peppar. Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.

3. Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.

4. Gör under tiden i ordning blomkålsmoset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker. Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.

5. Skiva champinjoner och rödlök. Blanda med sallad och råa eller lätt förvällda sockerärter.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här