Nyttiga recept för dagens alla måltider

Rosmarinstekta äpplen med smal vaniljsås

Rosmarin och äpplen är en spännande smakkombination. Med den lena vaniljsåsen till blir detta en härlig efterrätt vid söndagssmiddagen.

Ingredienser

2 portioner

2 äpplen
1 tsk smör
1 tsk råsocker (alternativt strösocker)
2 kvistar färsk rosmarin
citronsaft

Lätt vaniljsås

4 portioner, spara hälften

1 ägg
4 dl lättmjölk (0,5 %)
2 tsk potatismjöl
1/3 krm salt
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker eller 1/2 vaniljstång

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt sjuda (får ej koka!) på svag värme under ständig vispning. Ta av kastrullen från spisen när blandningen tjocknat och placera i en form med iskallt vatten medan du fortsätter vispa. Byt ut vattnet emellanåt så att såsen svalnar snabbt. Ställ in den i kylskåp när den har svalnat.

Skär äpplena i klyftor och stek i smör. Strö över socker och hackad rosmarin. Pressa över lite citronsaft. Servera äpplena varma med kall vaniljsås.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här