Nyttiga recept för dagens alla måltider

Quorn med fänkål och saffran

Saffran ger både smak och färg till quornbitarna i denna spännande vegetarisk rätt.

Ingredienser

1 gul lök
1 broccolihuvud
1/2 fänkål
2 röda äpplen
2 msk olja
300 g quornbitar
1 påse saffran
1 dl vatten
salt
peppar

Tillbehör:
1/2 påse machésallad
1/4 granatäpple
bladpersilja

Gör så här

1. Skala löken och skär i klyftor. Dela broccolin i buketter, skiva fänkålen och tärna äpplena.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt quorn, broccolibuketter och fänkål. Blanda ner äpple och saffran mot slutet. Tillsätt vatten, blanda väl och låt sedan vätskan koka bort. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera med sallad blandad med granatäpplekärnor. Dekorera med bladpersilja.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här