Grillad lättrimmad chililax

Hett, sött och salt! Perfekt festrecept som det knappt går att misslyckas med.

Ingredienser

Recept för cirka 8 personer 

  • 1 kg laxfilé i bit med skinnet kvar
  • 2 msk socker
  • 2 msk flingsalt
  • 1/2 msk chiliflakes
  • 1/2 tsk chipotlepulver eller rökigt paprikapulver
  1. Rör ihop socker, salt, chiliflakes och chipotlepulver. Gnid in laxen med detta och låt stå i rumsvärme cirka 30 minuter. Ställ därefter i kylen ett par timmar tills det är dags att grilla.
  2. Använd en mellanhet grill. Lägg laxen med skinnet nedåt på ett ark aluminiumfolie. Lägg detta på grillgallret. Lägg på locket och tillaga cirka 20 min. Det går även att tillaga laxen i ugn på 200° i ungefär 20 minuter.

Prova tillsammans med

  • Ljummen tomatsallad

    När tomater serveras ljumna framträder den härliga sötman från tomaterna på ett perfekt sätt.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.