Hummersallad

Hummer är klassiskt till nyår men smakar gott året om. Parmesan och chilimajjo passar fint till.

Ingredienser

Recept för 4 personer till förrätt eller för två personer till huvudrätt

  • 2 humrar

  • 1 ask cocktailtomater, gärna olika färger, 250 g

  • 1/2 rödlök

  • 2 rågbrödskivor

  • 1/2 tsk olivolja

  • 1 gemsalladshuvud

  • 1/2 påse blandad sallad, à 80 g

  • Några tunna skivor parmesan

  • Eventuellt flingsalt

Chilimajonnäs

  • 1 dl matyoghurt (8 %)
  • 1 tsk lättmajonnäs (32 %)
  • 1/2 –1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk flytande honung
  1. Rör ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen.
  2. Halvera humrarna och ta ut köttet. Halvera tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Tärna brödet i små tärningar. Stek dem krispiga i oljan.
  4. Fördela sallad och cocktailtomater på fyra fat. Fördela hummerköttet, strö över lök, parmesan och krutonger. Klicka sedan över dressingen och servera.

Prova tillsammans med

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.