Nyttiga recept för dagens alla måltider

Julens goda köttbullar

När du steker köttbullarna i ugnen behöver du inte använda smör. Kryddningen här är precis lagom ”julig”.

Ingredienser

(60–70 stycken)

500 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk (1,5 %)
1 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 1/2 msk kalvfond

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop ströbröd och mjölk och låt svälla 10 min.

2. Blanda köttfärsen med riven gul lök, ägg, salt, kryddpeppar och kalvfond. Rör ner ströbrödsblandningen.

3. Forma köttbullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills de är genomstekta, ca 10 min. Kolla att de är genomstekta.

4. Låt svalna och ställ kallt. Värm dem vid servering i en stekpanna och ge dem en fin stekyta i 1 tsk smör.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här