Nyttiga recept för dagens alla måltider

Jultryffel med choklad och kardemumma

Underbara chokladbollar med tryffelkänsla och julsmak från kardemumman. De tryfflar som inte går åt kan förvaras i kylen i 1–2 veckor eller frysas.

Ingredienser

(Ca 25 stycken)

6 torkade dadlar
(ev. blötlagda 1 timme)
6 torkade aprikoser
1/2 dl kakao
1/2 tsk malen kardemumma
1 vaniljstång
1 dl cashewnötter
1/2–1 msk vatten
kakao att rulla i

Gör så här

1. Blötlägg aprikoser och urkärnade dadlar ca 1 timme. Mixa dadlar, aprikoser, kakao, kardemumma och utskrapade vaniljfrön.

2. Tillsätt cashewnötter. Mixa till en smet och tillsätt vatten till önskad konsistens. Forma till bollar. Rulla i kakao. Ställ kallt.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här