Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kålrotslåda med sirap och ingefära

Massor av smak! Ett perfekt saftigt tillbehör till skinka och köttbullar.

Ingredienser

500 g kålrot
300 g morötter
100 g palsternacka
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
1 dl mjölk (3 %)
2 ägg
1 msk sirap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald ingefära
1 krm mald muskot
2 msk ströbröd

Gör så här

1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljongtärning i. Häll av spadet.

2. Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form.

3. Vispa sönder rotfrukterna med elvisp. Späd med grädde och mjölk. Vispa äggen lätt och rör ner dem tillsammans med sirap, salt, peppar, ingefära och muskot. Bred ut moset i formen och strö över ströbröd.

4. Grädda ca 50 min i mitten av ugnen. Öka temperaturen till 225° de sista 5 minuterna för fin färg.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här