Nyttiga recept för dagens alla måltider

Karamelliserad brysselkål

Gott, grönt och mättande. Det är inte så lätt att hitta grönsaker som passar på julbordet. Men brysselkål gör verkligen det.

Ingredienser

500 g brysselkål, färsk eller fryst
1 msk socker
1/2 msk vitvinsvinäger
1/4 dl vatten
1 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

1. Ansa ev. brysselkålen. Skär den ev. i halvor. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av och låt stå och ånga.

2. Rör ihop socker, vitvinsvinäger och vatten.

3. Stek brysselkålen i smör i stekpanna ca 2 min. Häll på sockervattnet och vänd runt. Låt all vätska koka in och smaka av med salt och peppar.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här