Nyttiga recept för dagens alla måltider

Knaprig granola

Ingredienser

(1 sats)

4 dl havregryn
1/2 dl hela linfrön
2 dl fiberflingor
2 dl blandning (pinje-, pumpa- och solrosfrön)
1 dl flagad mandel
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1/2 dl vatten

Gör så här

Blanda havregryn, linfrö, söndersmulade fiberflingor, nötter, frön och mandel i en torr, stor stekpanna. Rosta under omrörning tills blandningen börjar dofta och fått lite färg, det tar cirka 10 minuter.

Du kan även rosta i ugnen i 15–20 minuter i 225 grader. Rör om då och då. Ringla över honung och rapsolja, tillsätt vattnet. Blanda väl. Fortsätt rostningen i stekpannan eller ugnen. Rör om emellanåt.
Efter cirka 10 minuter är blandningen klar.

Låt svalna och häll upp i lufttät burk. Servera till lättfil, lättyoghurt eller keso.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här