Nyttiga recept för dagens alla måltider

Krispig parmesankyckling med solrosfrön

Knaprigt och med massor av god smak.

Ingredienser

(2 pers)

  • 300 g kycklingfilé
  • 1/2 citron
  • 1 dl solrosfrö
  • ca 25 g parmesan
  • 1/2 dl persilja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 250 g cocktailtomater
  • salt och nymald svartpeppar

 

Tomatsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger

1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen, gärna halvfryst, i nuggetstorlek.

2. Mixa solrosfrö, parmesan, persilja, vitlök, 2 krm salt och 1 krm peppar. Riv citronskal och pressa ned saften efter smak. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 min. Lägg in tomaterna de sista 5 minuterna.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på medelvärme i olivoljan tills löken mjuknat. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och balsamvinäger. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här