Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kyckling med ingefära och lime

Om du älskar det asiatiska köket blir det här din favorit. Lime, chili, soja och ingefära ger en härlig sötsyrlig smak. Det heta tillbehöret, gurksalladen, är pricken över i.

Ingredienser

(2 pers)

  • ca 250 g kycklinglårfiléer
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 limefrukt
  • 2 msk japansk soja
  • salt

Asiatisk gurksallad

  • 1 stor gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1/2 msk socker

Gör så här

1. Börja med gurksalladen. Skär gurkan i små tärningar eller bitar. Skiva salladslöken. Kärna ur chilifrukten och skär den i tunna ringar. Plocka korianderbladen.

2. Rör ihop vinäger, fisksås och socker. Vänd ihop alla ingredienser till salladen och låt stå en stund och dra till sig smakerna.

3. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ingefära och sweet chilisås. Fyll kycklinglår léerna med blandningen och en limeskiva med skalet kvar. Strö över 1/2 tsk salt.

4. Rulla ihop filéerna och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i en stekpanna. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form, droppa över soja och limesaft. Stek i ugnen 20–30 min. Kolla med sticka att köttsaften är klar. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här