Nyttiga recept för dagens alla måltider

Kycklingsallad med mango och groddar

En härlig bufférätt eller sommarlunch. Sköna smakkombinationer!

Ingredienser

(2 pers)

  • ca 200 g kycklingfilé
  • 1 avokado
  • 2–3 tomater
  • 50 g fetaost, mager variant
  • 1 rödlök
  • 1 paket fryst mango, 250 g (eller 1 färsk mango)
  • 1 påse mixsallad
  • ev. alfalfagroddar och 6 svarta oliver att dekorera med

Dressing

  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i skivor (skär den gärna halvfryst). Krydda med salt och peppar och bryn i smör tills den är genomstekt.

2. Skär avokado, tomat och fetaost i tärningar. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Vänd ihop allt försiktigt med mangotärningarna.

3. Blanda ingredienserna till dressingen.

4. Fördela salladsbladen på ett fat och resten av grönsakerna. Servera salladen med dressingen och den brynta kycklingen. Dekorera ev. med alfalfagroddar och de svarta oliverna. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här