Nyttiga recept för dagens alla måltider

Lax med örttäcke och blomkålsmos

En riktig vardagsräddare! Så enkelt och så gott med den örtbakade laxen och det milda moset.

2 portioner
 

Ingredienser:

2 portionsbitar laxfilé
limesaft
0,5 dl hackade örter (t ex timjan, rosmarin, dill)
olja
salt och peppar
 

Blomkålsmos:

1 litet blomkålshuvud
1/2 dl lätt crème fraiche

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.
 
Blanda limesaft och örter och fördela på laxen. Krydda med salt och peppar och ringla över olja. Tillaga i ugnen i ca 15-20 min (innertemperatur 56°).
 
Skär blomkålen i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Mixa blomkålen med lite av kokspadet. Rör i creme fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm vitpeppar.
 
Servera laxen med blomkålsmoset.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här