Nyttiga recept för dagens alla måltider

Laxbiff med sesamfrön och het mangosalsa

Underbara asiatiska smaker. Sött, salt, syrligt... Och hetta från chili om du vill.

Ingredienser

2 pers

  • ca 200 g lax
  • 1 litet ägg
  • ev. 2 krm sesamolja
  • 2 msk sojamjöl
  • ev. 1/2 röd chilifrukt
  • sesamfrö till panering
  • olja till stekning

 

Salsa

  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 avokado
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 125 g fryst tärnad mango (eller färsk)
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 lime
  • salt och peppar
  • till servering: ruccolasallad och 1/2 lime

Gör så här

1. Börja med salsan. Klyfta tomaterna och skär ut innanmätet. Spara detta i en skål. Skär tomaterna i na tärningar.

2. Skala och finhacka rödlöken. Skala och tärna avokadon. Strimla chilin. Vänd ihop rödlök, tomat, avokado, chili och mango. Vispa ihop innanmätet från tomaterna, olja, limesaft, 1 krm salt och 1 krm peppar.

3. Vänd ihop dressingen med det tärnade.

4. Skär den kalla laxen i kuber och kör några sekunder i matberedare med ägg och sesamolja. Tillsätt sojamjöl, 2 krm salt, 2 krm peppar och ev. finhackad chili.

5. Forma till biffar stora som en halv handflata. Vänd i sesamfrö och stek i olja 3–4 min på varje sida.

6. Servera laxbiffarna på en bädd av ruccola med mangosalsan till. 

 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här