Nyttiga recept för dagens alla måltider

Omelett med tre fyllningar

En riktig lunchräddare när du vill ha lagad mat men inte har tid att stå så länge vid spisen.

Ingredienser

(2 pers)

  • 4 ägg
  • 4 msk vatten eller lättmjölk
  • 1 msk rapsolja att steka i
  • salt och peppar

Fyllning 1: Strimla/skär 150 g lättkokt färsk sparris eller sockerärter i mindre bitar, 250 g cocktailtomater, några skivor kokt eller rökt skinka i bitar och 1 msk grovriven parmesanost och fördela över omeletten.

Fyllning 2: Ansa och skär 250 g champinjoner i stora bitar, eller använd egen svamp, som kantareller. Stek i 1 msk rapsolja. Fördela på omeletten tillsammans med 1 msk riven ost, rucola och nhackad schalottenlök.

Fyllning 3: Tina ca 250 g fryst spenat. Fräs den i 1 msk rapsolja och rör ner 1/2 dl kesella. Smaksätt med 1/2 tsk salt och 1 krm mald muskot. Lägg fyllningen på omeletten tillsammans med några skivor skinka klippt i bitar och massor av halverade cocktailtomater. Rejält med svartpeppar över alltihop.

Gör så här

1. Förbered någon av fyllningarna.

2. Vispa hastigt ihop ägg, vätska och 2 krm salt.

3. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna. Häll i äggsmeten och stek på medelvärme. Lyft då och då med en stekspade så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är klar när den är fast, men fortfarande krämig på ytan. Flingsalta ev. och strö över nymald svartpeppar.

4. Servera som öppen omelett med fyllningen ovanpå eller vik ihop den nygräddade omeletten med fyllningen inuti. Låt glida ner på en tallrik.

 

Du kan också använda 1 påse färsk babyspenat som du sköljer och strör över omeletten innan servering. Servera då med en klick keso. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här