Nyttiga recept för dagens alla måltider

Rostade rödbetor med getost och pinjenötter

Matigt tillbehör med klassiskt goda smakkombinationer.

Ingredienser

(För ca 8 personer på en buffé)

1 kg rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm peppar
80 g rucola
50 g fetaost (16 %) eller mager chèvreost
2 msk rostade pinjenötter och valnötter

Dressing:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på olivolja, flingsalt och peppar. Vänd runt och ställ i ugnen ca 45 min. De ska vara lite ”al dente”. Du kan också lägga dom på grillen i ett paket av aluminiumfolie.

2. Rör ihop dressingen.

3. Skölj rucolan och låt rinna av. Lägg den på ett fat. Fördela rödbetor och ost. Ringla över dressingen och strö över de rostade nötterna.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här