Nyttiga recept för dagens alla måltider

Ruccola- och päronsallad med rostade valnötter

En lyxig sallad med mycket smak som förgyller vilken middag som helst! Passar som tillbehör till exempelvis grillad quorn eller kycklinfilé. Den är också en favorit på buffébordet.

Ingredienser

(2 pers)

  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 msk olivolja
  • ca 80 g ruccolasallad
  • 2 päron
  • 50 g getost eller fetaost, högst 16%

Vinägrett

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad persilja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Rosta valnötterna i het panna i oljan.

2. Skölj ruccolan och låt rinna av.

3. Gör vinägretten: skala och nhacka vitlöken. Vispa ihop den med resten av ingredienserna.

4. Lägg ut ruccolan på ett fat. Skär päronen i skivor och fördela. Droppa över vinägretten och smula över osten. Strö över de knapriga nötterna. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här