Nyttiga recept för dagens alla måltider

Saftig fiskburgare med guacamole

En ”svensk” burgare där dillen sätter smak. Guacamolen innehåller massor av tomat, så den känns mycket fräsch.

Ingredienser

(2 pers)

  • 200 g fisk, t.ex. hoki, lax eller kolja
  • 2 kokta potatisar
  • 1 ägg
  • 2 msk fryst dill
  • 1–2 msk smör eller olja att steka i
  • salt och svartpeppar

Guacamole

  • 1/2 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1–2 msk pressad citron
  • några stänk tabasco
  • extra tomat, sallad och ev. fullkornsbröd till servering

Gör så här

1. Halvtina fisken om den är fryst.

2. Börja med guacamolen. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små tärningar. Mosa avokadon. Vänd ihop och smaka av med citron, tabasco, salt och peppar.

3. Finhacka den kalla fisken och låt den rinna av på en tidning. Skala och riv potatisen. Vänd ihop tillsammans med ägg, dill, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

4. Forma små biffar och stek i stekpanna eller grilla.

5. Skiva tomaten.

6. Servera burgarna med tomatskivor, sallad, guacamole och ev. bröd. 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här