Nyttiga recept för dagens alla måltider

Savoykålschips

Både vackert och gott när du är sugen på något lite salt och knaprigt.

Ingredienser

1 savoykålshuvud (också grönkål går bra att använda)
1 msk olivolja
flingsalt/örtsalt/vitlökssalt/pommes frites-krydda

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100° (allra bäst med varmluftsugn). Skär loss ca 8 savoykålsblad. Skär bort den hårda bladnerven i mitten. Skär eller riv bladen i lagom bitar.

2. Vänd ihop med olivoljan i en bunke. Lägg ut bladen på bakplåtspapper på en plåt. Strö över exempelvis flingsalt. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Håll koll så att de inte blir brända. Servera som ”chips” och kan med fördel dippas i fänkålshummusen.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här