Lasagne med keso och zucchini

Lasagne är alltid en klassisk favorit, men har du testat att byta ut lasagneplattorna mot zucchini?

Ingredienser

Recept för 2 personer

Köttfärssås

  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, à 400 g
  • 2 msk strimlad färsk basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1–2 tsk sambal oelek

Mellanlager

  • 1–2 zucchini eller lasagneplattor av fullkorn
  • 250 gram mager keso
  1. Börja med köttfärssåsen. Skala och hacka eller riv lök, vitlök, morot, rotselleri och palsternacka. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och köttfärs. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt, peppar och sambal oelek. Koka på svag värme i cirka 20 minuter.

  2. Hyvla zucchini med osthyvel till tunna breda skivor. Smörj en ugnsfast form, täck botten med köttfärssås, lägg på zucchini eller lasagneplattor och ett lager keso. Upprepa tre gånger och avsluta med ett lager keso.

  3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15–20 minuter eller tills lasagneplattorna mjuknat. Lägg på folie om ytan riskerar att bli bränd. Garnera gärna med basilika.

  4. Servera gärna tillsammans med en grönsallad.

Prova tillsammans med

  • Mangolassi

    Lassi dricker man i Indien för att släcka törsten. Vi rekommenderar den även som en efterrätt eller ett svalkande mellanmål.

  • Youghurtglass

    Världens enklaste dessert, med oändliga variationsmöjligheter. Se bara till att du har bär i frysen.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.