Annica och Malin

Annica och Malin träffades på Itrim, nu tränar de tillsammans och pushar varandra. En träningskompis att träna och kämpa tillsammans med gör susen för både motivation och resultat.

Annica och Malin blev medlemmar i augusti respektive november 2014, och lärde känna varandra på Itrim. Båda tycker det har varit betydelsefullt att lära känna en träningskompis, någon som pushar lite extra och som också tränar och kämpar. I somras träffades de utanför Itrim-centret och löptränade tillsammans. Båda tjejerna har en rejäl viktresa bakom sig.

För Annica var det en känsla av "nu får det vara nog" som fick henne att kontakta Itrim. Hon hade tröttnat på att alltid behöva de största storlekarna i kläder, och insåg att hon ofta var trött. Hon och pojkvännen var på lägenhetsvisning fyra trappor upp utan hiss och hon kände sig nästan generad när hon kom upp och var helt andfådd. En kompis hade börjat på Itrim en vecka tidigare, och Annica gick dit på en första kostnadsfri rådgivning. "Jag möttes av en härlig, vänlig stämning, vanliga människor och högt i tak" säger Annica.

Känsla av att vara välkommen

Malin hade tränat lite förut men inte fått träningen att passa in i vardagen. Det ligger ett annat gym närmare där hon bor, men det som fick henne att välja Itrim var utan tvekan den personliga atmosfären och känslan av att vara välkommen. "På Itrim blir alla verkligen sedda. Här hälsar personalen på mig med namn, någon blir glad när jag kommer in genom dörren. Det blev avgörande för mig. Den personliga servicen och kombinationen av träning i gymmet och träning med min personliga tränare får mig att se fram emot att åka till Itrim. Träning har blivit något kul som jag ser fram emot."

Båda tjejerna har fått in bättre rutiner kring träning och mat, och att äta mellanmål och rätt portionsstorlek har blivit en naturlig del av dagen. De har nått sina målvikter och nu kör de vidare mot nya mål. Båda känner sig starkare, piggare. Muskler har börjat synas. Sådant ökar motivationen. Viktminskningen gick ganska fort första halvåret, något som också var en boost för motivationen för båda.

Annicas tips till andra:

"Var inte rädd för att ta hjälp. Att ändra vanor och ta tag i sin övervikt kan kännas omöjligt, men på Itrim finns det som behövs. Ta dig till en personlig rådgivning, det är en bra början!"

Malin: "Hit kommer det alla möjliga olika människor med olika bakgrund och olika mål. Och alla blir sedda, alla får hjälp och stöd efter sina behov."

Båda tjejerna har börjat ta vara på motionen i vardagen. Annica cyklar numera till jobbet, och lägenheten med fyra trappor utan hiss som hon och pojkvännen tittade på? Jodå, den bor de i nu, och Annica går i trapporna varje dag utan att bli andfådd.

 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här