Madelene har häst, hundar och arbetar på en förskola. Det innebär att hon lever ett aktivt liv och rör sig mycket i sin vardag. Ändå har hon haft svårt att få bukt med sin övervikt.


- Jag började sakta gå upp i vikt i högstadiet och sedan har jag lagt på mig några kilon varje år. För ungefär nio månader sedan bestämde jag mig för att det fick vara nog.

Efter att ha misslyckats med diverse dieter, gym och annat valde Madelene att börja på Itrim efter rekommendation från flera bekanta.

- Att börja där är något av det bästa jag gjort! Jag fick en egen hälsocoach som hjälpte mig att ta ett helhetsgrepp och lägga upp en plan för mat och träning som passar mig och det liv jag lever. Jag började med att gå ner med hjälp av måltidsersättningar och tappade nästan 15 kilo under de fösta sex veckorna. Väldigt motiverande! Det var också ett sätt för mig att bryta mina matovanor och börja äta mer regelbundet.

Madelenes stora utmaning är nämligen maten. Hon lever ett stressigt liv och äter ofta i farten vilket gör att det blir lite hipp som happ och ofta mer mat än vad hon egentligen behöver.

- Jag har lärt mig att storleksbedöma mina portioner med Itrims Handflatemetod. Och jag har börjat bli mer medveten om vad och när jag äter. Nu är träning och en hälsosam livsstil en del av min vardag. Det har blivit kul att se sig själv i spegeln igen! Jag har inte bara har jag blivit nöjd med mig själv och min kropp. Jag har också blivit piggare, gladare och hittat glädjen i att träna.

Madelenes framgångsfaktorer

  • Stödet jag får från min hälsocoach! Att hon har koll på mig, stöttar mig och ger mig tips och råd. Det har varit helt avgörande för mig.
  • Att jag idag äter regelbundet fyra gånger per dag. Och att jag tänker på att sitta ner och äta i lugn och ro och inte slänger i mig maten.
  • Att jag hittat en balans i mitt liv som funkar för mig och att jag prioriterar att träna på Itrim tre gånger i veckan.

 

 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här