I september 2014 vägde Magnus 115 kilo till sina 181 cm. Han var 30 år och hade gått från att vara en aktiv idrottskille till att bli en inaktiv soffpotatis.

- Efter plugget, när jag började jobba, blev det mycket middagar, festande och representation. Jag jobbade mycket och prioriterade inte att träna. Det ledde till att jag la på mig runt tre kilo varje år. Tillslut hade jag en övervikt på 25 kilo och ingen ork att träna.

Efter att hans flickvän lite försynt påpekat att han expanderat rätt mycket sedan de träffades fem år tidigare, bestämde sig Magnus för att ta tag i bitarna.

- Jag valde Itrim för att det är ett bra koncept med coachning, mat och träning. Vi började med att titta på mitt nuläge. Sedan gjorde vi en plan, satte mål och så har jag regelbundna uppföljningar med min hälsocoach. Dessutom har jag gått på workshops och lärt mig hur jag ska undvika att ramla tillbaks i mina gamla vanor.

Rasade i vikt

Under de första 10 veckorna valde Magnus att bara äta måltidsersättning. Det ledde till att han rasade 25 kilo i vikt.

- De första veckorna var rätt jobbiga, men sedan flöt det på. Jag var helt inställd på att lyckas och blev motiverad av att få snabba resultat.

I takt med att Magnus blev lättare orkade han också träna mer. Idag tränar han 3 gånger i veckan på Itrim och springer regelbundet. För ett tag sedan genomförde han sin första Tough Viking. Ett lopp som består av hinder som är konstruerade för att ge deltagarna en maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, vatten, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag som blockerar din väg....

- Att jag skulle kunna köra en Tough Viking hade jag inte ens kunnat drömma om för ett år sedan! Det var hur kul som helst och jag ska definitivt köra nästa år igen.

Även Magnus matvanor ser helt annorlunda ut idag.

- Innan åt jag bara två gånger om dagen och aldrig frukost. Idag äter jag fyra gånger om dagen. Jag äter allt, men inte alltid och jag äter mindre portioner – precis som Itrim rekommenderar.

Magnus nya livsstil har inspirerat många i han närhet att börja leva hälsosammare.

- Min farbror blev så peppad att han också gick med i Itrim och nu har han gått ner 23 kilo. Även min flickvän och mina föräldrar har börjat träna på Itrim. Det är kul att fler hakar på. Och med tanke på hur mitt liv såg ut kan jag ärligt säga att kan jag gå ner i vikt och leva så hälsosamt som jag gör idag - så kan alla.

Magnus bästa tips för att lyckas:

  • Bestäm dig. Du får allt stöd du behöver på Itrim – men du måste själv ha bestämt dig för att lyckas. Bort med alla ursäkter och undanflykter. Kör!
  • Lyssna på din hälsocoach.
  • Håll dig till planen.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här