"Jag blev av med mina fem trivselkilon och fick tydliga armmuskler"

Maria är en sportig tjej som har spelat handboll i hela sitt liv. Hon spelar matcher några gånger i månaden, men hade utöver det svårt att få till någon regelbunden träning.

- Jag tycker att det är trist att gymma ensam. Jag har absolut ingen koordination, så aerobicspass är inget för mig och jag har svårt att se meningen med att springa om jag inte har en boll att jaga. Jag älskar egentligen att träna, men hade helt tappat träningsmotivationen.

Maria fick tips om Itrim och anmälde sig till Focus-programmet som sträcker sig över 12 veckor. Hon fick en personlig hälsocoach och ett skräddarsytt upplägg för mat- och träning.

- Jag bytte ut två mål per dag mot måltidsersättning under några veckor. Det var ett upplägg som passade mig bra. Jag fick snabba resultat på vågen, men kunde samtidigt fortsätta äta middag med familjen som vanligt, vilket var viktigt för mig.

Maria gjorde flera styrketester för att ha ett utgångsläge, hon satte tydliga mål och gjorde en konkret plan. Och hon fick de träningskompisar hon saknat.

- Vi är sex personer som började samtidigt och som kör gemensam PT-träning en dag i veckan. Vi sporrar varandra och det är otroligt roligt att se hur alla kämpar ihop trots olika mål och förutsättningar. Vi har väldigt kul på träningen!

En stor del av Focus-programmet är PT-träning, både i grupp och individuellt. Utöver träningen med PT kör tre cirkelträningspass på Itrim i veckan. Hon har även regelbundna avstämningar med sin hälsocoach och går på inspirerande föreläsningar. Idag har hon fått in träning som en del i sin vardag och tar alla tillfällen till att röra på sig.

- Jag har nått mina mål. Jag har blivit 5 kilo lättare och klart starkare. Idag kan jag t ex göra 14 armhävningar på en minut. När jag började kunde jag göra fyra. Idag gör jag 38 situps på en minut, innan orkade jag 24. Att se tydliga resultat är oerhört sporrande och motiverande och gör träningen så mycket roligare. Jag älskar att känna mig stark!

 

Marias framgångsfaktorer

  • Min hälsocoach och PT som stöttar, peppar, hjälper och skäller på mig om det behövs. Gillar också den personliga känslan på mitt center. Att dom vet vad jag heter och verkligen bryr sig om hur det går för mig, verkligen gläds med mina framsteg. Det är helt unikt tror jag.
  • Äter mindre portioner. Använder idag Handflatemetoden för att storleksbedöma mina portioner. Äter mer medvetet och har insett att det inte räcker att träna om du vill gå ner i vikt.
  • Sätter tydliga mål. Det är oerhört motiverande att ha ett utgångsläge att jämföra mot och tydligt se sina resultat.

 

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här