Nyttiga recept för dagens alla måltider

Saftig spenatlasagne

Allt i ett! Massor av goda smaker i en krämig lasagne.

Ingredienser

(2 pers)

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk olivolja
  • 250 g fryst tinad bladspenat
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm riven muskot
  • 250 gram naturell keso, mini
  • 4 lasagneplattor, fullkorn
  • 75 gram smulad chèvreost, max 16%
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och grovriv lök och morot. Fräs detta mjukt i olivolja.

2. Tillsätt spenat, hackade soltorkade tomater, crème fraiche och kryddor. Tillsätt någon msk vatten och låt puttra en kort stund. Smaka av med ca 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

3. Varva lasagneplattor med spenatröran och keso. Börja och avsluta med spenatröra. Strö över chèvre och grädda i ca 25 min.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här