Nyttiga recept för dagens alla måltider

Vårgrön spenatsoppa med ägghalvor

Mustig soppa med massor av nyttigheter. På vårkanten kan du gärna byta ut spenaten mot späda nässlor. Ge dig ut och plocka så får du vardagsmotion på köpet.

Ingredienser

225 g tinad hel eller hackad spenat
1/2 gul lök
1/2 fänkål
2 tsk smör
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk fänkålsfrön (kan uteslutas)
riven muskot
1 nypa salt
nymalen vitpeppar

Tillbehör:
2 kokta ägg

Gör så här

1. Pressa ur vätskan ur spenaten och hacka den ganska grovt. Skala och skiva lök och fänkål (spara fänkålsdillen).

2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lök och fänkål. Låt fräsa någon minut så att det mjuknar utan att ta färg. Tillsätt spenathacket och fräs någon minut. Pudra över mjöl. Slå sedan på lite hönsbuljong i taget under omrörning tills all buljong är slut. Rör om noga så att det inte klumpar sig. Tillsätt fänkålsfrön och låt koka i 10 min.

3. Mixa och smaka av med muskot, salt och vitpeppar. Dekorera med fänkålsdillen.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här