Nyttiga recept för dagens alla måltider

Tabbouleh på Itrims vis

Tabbouleh har sitt ursprung i Mellanöstern och är en matig sallad med bulgur som får frisk smak av persilja och mynta.

Ingredienser

(2 portioner)
2 portioner fullkornsbulgur
grönsaksbuljong
1/2 knippa rädisor
3 salladslökar
10 cocktailtomater (gärna blandade färger)
1/2 gurka
1/2 påse rucola eller babyspenat
2 msk hackad bladpersilja
2 msk hackad mynta
2 msk olivolja
1/2 citron
salt
peppar

Gör så här

Koka bulgurn i buljong enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Dela rädisorna i kvartar.
Strimla salladslöken och dela tomaterna på hälften. Tärna gurkan fint. Blanda ner grönsaker och örter i bulgurn. Häll på olivolja, citron, salt och peppar. Smaka av.

Vad vill du väga?

Starta med att räkna ut ditt BMI här