Tabbouleh

Tabbouleh har sitt ursprung i Mellanöstern och är en matig sallad med bulgur som får frisk smak av persilja och mynta.

Ingredienser

Recept för 2 personer 

  • 2 portioner fullkornsbulgur
  • Grönsaksbuljong
  • 1/2 knippe rädisor
  • 3 salladslökar
  • 10 cocktailtomater (gärna blandade färger)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 påse rucola eller babyspenat
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  1. Koka bulgurn i buljong enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite.
  2. Dela rädisorna i kvartar, strimla salladslöken, dela tomaterna på hälften och tärna gurkan fint.
  3. Blanda ner grönsaker och örter i bulgurn.
  4. Häll på olivolja, citron, salt och peppar. Smaka av.

Prova tillsammans med

  • Ljummen tomatsallad

    När tomater serveras ljumna framträder den härliga sötman från tomaterna på ett perfekt sätt.

  • Grillad lättrimmad chililax

    Hett, sött och salt! Perfekt festrecept som det knappt går att misslyckas med. Grillad laxsida är alltid saftigt och gott.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.